Важен инфраструктурен проект слага край на ВиК авариите в Кричим

07 Ян 2019 08:47

 

Важен инфраструктурен проект ще сложи край на авариите по водопреносната мрежа на Кричим. Веднага след коледните и новогодишни празници стартира подмяна на довеждащия водопровод от помпената станция до регулацията на Кричим, благодарение на което ще бъде подобрено захранването с питейна вода за целия град, съобщи кметът Атанас Калчев.

„Проектът се реализира с целева субсидия от държавния бюджет. Той е от голямо обществено значение, както за жителите на града, така и за оператора "ВиК" ЕООД – Пловдив”, коментира Калчев. Според него изпълнението на проекта "Подмяна на съществуващия тласкателен водопровод от помпена станция “Кричим - Устина” до регулацията на град Кричим”, е важна предпоставка за елиминиране на честите аварийни ситуации по трасето на сега съществуващия водопровод и за осигуряване на ефективно функциониране на новия водопровод, което ще доведе и до подобряване на захранването с питейна вода на реконструираната в цялост градска водопроводна мрежа.

„Провели сме съответните процедури по Закона за обществените поръчки. Избран е изпълнител за дейностите по проекта, така че не виждам пречки той да стартира”, допълни градоначалникът.

Main Menu