Печат на тази страница

Пътят Велинград-Сърница е затворен, призовават да не се пътува

26 Ян 2019 08:49

Пътната обстановка в община Сърница е изключително усложнена, съобщи кметът Неби Бозов. Днес следобед е проведено извънредно заседание на Общинския щаб за защита от бедствия с представители на общинска администрация, Държавно горско стопанство „Селище“ и Районното управление на МВР във Велинград.

От щаба призовават гражданите да не тръгват на път, освен при спешни случаи както по републиканската пътна мрежа, така и по общинската. Предприелите пътувания да са снабдени с вериги, пълни резервоари и заредени батерии на мобилните телефони. Пътят Велинград – Сърница е частично ограничен, като е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили. Затова те ще бъдат спирани на изходите на Велинград и Сърница от дежурни полицаи на Районно управление на МВР Велинград.

Прекъснато електрозахранването, екипи на КЕЦ Девин работят по отстраняването на повредата, но има вероятност тази нощ да не бъде възстановено.
Удължена е и ваканцията на Детска градина „Мир“ в Сърница и филиала в село Медени поляни до 29 януари – вторник, включително. РУО Пазарджик удължи по-рано днес ваканцията и на учениците в цялата област, като учебните занятия ще бъдат възобновени на 30 януари – сряда.

Мобилната връзка в мрежата на „Теленор“ е прекъсната поради аварии на трасетата за пренос на данни. Работи се отстраняването им. Станцията в Сърница е оборудвана с необходимата спомагателна техника и в готовност за работа. Очаква се авариите да се отстранят до няколко часа и мобилната връзка да бъде напълно възстановена.

Main Menu