Печат на тази страница

40 деца са блокирани в хижа без ток в Родопите трето денонощие

29 Ян 2019 07:37

40 деца са блокирани в хижа без ток в Родопите трето денонощие. Мястото на аварията е труднодостъпно и за екипите на енергодружеството, съобщи Нова телевизия.
До хижата „Скалните мостове" над Чепеларе се стига само с високопроходим автомобил. Момичетата и момчетата са от два спортни клуба в Пловдив се качили в планината преди пет дни на зимен лагер. От петък вечерта хижарят е подал над 20 сигнала до енергото.

 

С помощта на агрегат, стаите в хижата се отоплявали, но в понеделник и агрегатът спрял да работи. Резервно гориво няма, а храната в хижата ще стигне за седмица.

Децата са спокойни, макар че връзката с родителите им е трудна. Няма ток за зареждане на телефоните, в част от района няма и обхват.

От енергодружеството обясниха, че от два дни техниците се опитват да отстранят аварията.

 

„Имаше прекъсната фаза и дърво, паднало върху далекопровода. Сега ще слезем и ще направим проба и се надяваме всичко да бъде нормално”, каза електротехникът Иван Недков.

 

Трето денонощие десетки села в района на Смолян, Девин и Доспат са без електричество. Въпреки това, Община Смолян отмени бедственото положение. А на прохода „Превала” военнослужещи с тежка техника се опитват да пробият преспите, за да бъде пуснато движението.

Main Menu