АПИ съветва шофьорите да карат внимателно в Смолянско

15 Фев 2019 20:25

Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, да тръгват на път само с автомобили, подготвени за зимни условия и да карат със съобразена скорост, съветват от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е, че на места в областта снежната покривка достига 35 см.

В момента за снегопочистване е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона и на ремаркета и полуремаркета през проходите "Печинско", "Превала" и "Рожен", по път II-37 Батак - Доспат, по път III-863 Соколовци - Момчиловци - Виево и по път III-197 Борино - разклон за Осина и по всички републикански пътища на територията на община Доспат. Трафикът на леки автомобили се осъществява без ограничения.

От АПИ апелират туристите в Пампорово да не спират на пътното платно, тъй като паркирането на много автомобили затруднява работата на снегопочистващите машини и се създават задръствания и по-бавно придвижване при интензивния трафик в почивните дни.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и на тел. 0700 130 20.

Main Menu