Тереза Маринова организира специален ден на спорта и здравословното хранене в училище в Първомай

30 Апр 2019 12:54

Днес в НУ „Христо Ботев“, Първомай, се проведе специален спортен празник в рамките на Програмата „Нестле за по-здрави деца“. Като посланик на проекта, целящ да спомогне за изграждане на навици за балансирано хранене и активен начин на живот, Тереза Маринова прие емоционалната покана, отправена от първомайското училище. Олимпийският шампион организира за децата един ден, изпълнен с усмивки, спорт и балансирано хранене. “Изключително щастливи сме, че се включихме в програмата „Нестле за по-здрави деца“. Проектът ни подари незабравими емоции и децата искрено споделят, че се хранят по-добре“, каза Радослава Ставрева, директор на училището.

Децата от 1ви до 4ти клас бяха разделени на отбори и се състезаваха във висок скок, щафетни игри, хвърляне на копие и бягане с препятствия. „Изключително важно е децата да се движат и да спортуват. Наше задължение като родители, учители и треньори и да намерим правилния начин да ги мотивираме. Днес всяка една активност бе съобразена с възрастта на децата и ги накара да се движат, докато се забавляват. Вярвам, че именно чрез играта децата се запалват по спорта и го превръщат в част от ежедневието си.“, сподели Тереза Маринова.

След спортния ден училището организира специален конкурс за балансирано хранене с участието на специалисти в областта, които да оценят приготвените храни. Всеки ученик заедно със своите родители приготви нещо вкусно и здравословно за своите съученици. „Този вид мероприятия наистина оказват влияние върху децата ни и ги карат не само да се движат, но и да се хранят по-добре“, сподели Христо Стоянов, родител на едно от децата, участващи в Програмата.

Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк: https://nestle.bg/bg/csv/global-initiatives/healthier-kids.

 

Main Menu