Печат на тази страница

Разбиха и ограбиха 3 църкви в Чепеларе

02 Май 2019 15:31

 

Органите на реда в Чепеларе разследват кражба на пари от дарения и продажба на свещи от 3 църкви на територията на общината.

На 30 април в управлението в Чепеларе е получена жалба, от 46-годишен мъж от село Павелско, че входната врата на параклиса "Свето Богоявление" в местност "Баня" е била разбита, а от храма липсват пари.

Три дни преди това в полицията е получена друга жалба. 62-годишна жена отново от Павелско обяснила на полицаите, че параклисът "Света Богородица", на който тя е отговорник, също е бил разбит.

Параклисът се намира в гробищния парк в селото. На място пристигнали униформени, които направили оглед. При огледа те установили, че е разбита и входната врата на намиращ се в същия гробищен парк параклис "Свети Георги". От него също липсвали пари, като щетите са в процес на изясняване.

Полицаите образували досъдебно производство и по трите случаи. В хода на действията си криминалистите от Чепеларе установили, че вероятни извършители са 4 момчета между 14 и 17 години, които са настанени в дом за деца, лишени от родителски грижи, в село Нареченски бани.

Момчетата и друг път извършвали подобни деяния. Кражбите от трите църкви били извършени в различно съучастие. /news.bg

Main Menu