Печат на тази страница

Червените в Куклен скочиха на кметицата заради паметна плоча

12 Юни 2019 14:25

 

БСП в Община Куклен остро скочиха срещу действия на кмета Мария Белчева. Повод за това стана поставена паметна плоча с надпис: „В памет на кукленци, убити от комунистическия режим“.

Ето и възражението:

От Общински съвет на БСП Куклен, чрез Йордан Попов – Председател на Общински съвет на БСП Куклен


Уважаема г-жо Кмет,
Уважаеми г-н Председател,


От името на Общинския съвет на БСП Куклен и от мое име, с голямо огорчение се обръщам към Вас, относно разрешението Ви за поставянето на плоча, цитирам: „В памет на кукленци, убити от комунистическия режим“.

Остро осъждаме решението на Общински съвет Куклен, за разрешение за поставянето на такава плоча и Вашето такова, като Кмет на Община Куклен. За пореден път доказвате пред жителите на Община Куклен, че нямате качествата да бъдете ръководители на нашата община. Тези ваши действия разбудиха широко обществено недоволство, учудвания, въпроси и към нас се обърнаха множество кукленци. В защита на многото негативни коментари ние от БСП, както винаги заставаме зад хората в името на правдата и прозрачността.

С оглед на горното в най-кратки срокове, Ви молим да ни отговорите на следните въпроси:

 

1. На базата на кои доказателства и документи взехте това решение, че тези хора са били убити от комунистическия режим?

2. Защо и кой Ви позволи да разрешите тази плоча да бъде поставена на най-духовното място в Община Куклен – сградата на Народно читалище „Никола Вапцаров“ и каква връзка има тази плоча с културата, изкуството, песните или танците, за да е сложена именно там и да е редом с паметната плоча на великия български писател – академик Николай Хайтов?

3. Защо поставянето й беше в „12 без 5“, ден събота, буквално няколко дни преди Европейски избори 2019 и какво целите с това?

Наред с тези въпроси и обществени негодувания се обръщаме към Вас, с молбата да направите всичко възможно и да демонтирате тази плоча, защото тя няма място на тази сграда и същата не отговаря и не кореспондира с истината.

 

Йордан Попов
Председател на Общински съвет на БСП Куклен

Main Menu