Печат на тази страница

Обвиняемият Ради Минчев отива на балотаж в Перущица

28 Окт 2019 14:58

Балотаж и в община Перущица. Това стана ясно от 100% обработените данни от ЦИК.

На втори тур за кметския стол ще спорят кандидатът на ГЕРБ Мария Витанова-Вълканова, за която са гласували 30,59% от имащите право на глас и Ради Минчев от "Демократична България-Обединение", който е получил подкрепата на 26,81% от гражданите.

Припомняме, че срещу бившия кмет на Перущица Ради Минчев Пловдивската окръжна прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт.

От прокуратурата поясняват, че става въпрос за присвояване на чужди средства, документни престъпления и сключване на неизгодни за общината сделки. Те касаят предимно строителството на обекти.

Вредите за общината за периода 2012- 2016 г. се изчисляват на над 220 хиляди лева.

 

Припомняме, Ради Минчев и още 5 души бяха арестувани на 13 август 2016 г. за корупция.

По-късно съдът го освободи под парична гаранция и го възстанови на кметския пост.

Срещу 44-годишния кмет са повдигнати три обвинения - за искане на 40 000 лева подкуп, за присвояване на над 12 хиляди лева общински пари и за съзнателно използване на фалшифицирани документи по обществената поръчка за свлачището край Перущица.

През септември 2016 г. Минчев обжалва пред съда в Пловдив задържането му под стража.

При друг подобен случай Марин Рачев печели Септември на първи тур въпреки запора на КПКОНПИ.

Вчера също стана ясно, че обвиненият в купуване на гласове кмет на Несебър Николай Димитров печели изборите от първи тур. Той е получил подкрепата на 62% от участвалите на вота.

 

Main Menu