Печат на тази страница

Заледени пътища в планинските райони на област Пловдив

30 Ян 2020 08:50

Заледени на места, но обработени и нормално проходими са пътните настилки в усойните и планински райони на област Пловдив. Това съобщиха от Областното пътно управление, предаде Радио „Фокус“. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, с подготвени за зимни условия автомобили, както и да не предприемат рискови маневри.

Нормално се осъществява движението по основните направления в област Пловдив. Засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата Пловдив - Карлово, Пловдив - Съединение, Пловдив - Пазарджик и Пловдив - Асеновград - Смолян.

Въведена е временна организация на движението на новоизграждащото се кръгово кръстовище при 14-ти км на пътя Пловдив – Асеновград. Трафикът в посока Пловдив – Асеновград и обратно се насочва в две ленти по новоизграденото платно в източната част на кръговото кръстовище, като движението е двупосочно. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта до 40 км/ч.

Ограничава се движението на камионите над 12 т по моста над р. Марица при 119-ти км на пътя Чирпан – Поповица, между селата Мирово и Милево. Причината е влошеното състояние на съоръжението. Предстои през февруари да започнат ремонтно-възстановителни дейности, а до завършването им тежкият трафик се пренасочва по алтернативни маршрути.

До 21 февруари движението по пътя Кричим – граница с област Смолян от км 88 до км 103 трябва да се осъществява с повишено внимание поради строително-ремонтни дейности. Движението ще бъде затруднено, но няма да бъде спирано.

До 31 март движението по пътя Пловдив - Куклен в участъка от км 6 до км 7 ще бъде ограничено поради ремонт на мостово съоръжение и асфалтовата настилка. Обходният маршрут за водачите е през уличната мрежа на град Куклен. Остава забранено преминаването на превозни средства по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим - Девин.

Все още е ограничено и движението на камиони над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут за водачите е по пътя Поповица - Садово - Кочево - Болярци. Забранено до края на годината е преминаването на моторни превозни средства над 5 тона в района на км 6 по пътя Плодовитово - Първомай, поради намален габарит на пътното платно на мост. Обходният маршрут за водачите е по път ІІ-66 Стара Загора – Поповица и път І-8 София – Пловдив – Свиленград.

Повишена опасност от падащи камъни има по направленията Кричим - Стамболийски, Юговско ханче - Югово - Лъки - Здравец и Бачково - Нареченски бани, също в района на проходите Козница и Стражата. Забранено остава преминаването на моторни превозни средства над 12 тона през прохода Троян - Кърнаре.

С нормална интензивност се осъществява трафикът и на територията на град Пловдив към този час. Най-натоварено движение се отчита по по булевардите „Пещерско шосе“, „Христо Ботев“, „Найчо Цанов“, „Цар Борис III Обединител“, „Руски“, „Шести септември“, „Източен“, „Васил Априлов“, „Дунав“ и „България“. Пътищата на територията на града са предимно сухи и нормално проходими.

Main Menu