Председателят на общински съвет Куклен Елена Филева раздаде маски и дезинфектанти на хора в неравностойно положение

11 Апр 2020 13:41

 

В навечерието на най-светлите християнски празници Председателя на общински съвет Куклен – г-жа Елена Филева, съвместно с фондация „Траки“ град Куклен раздадоха маски и дезинфектанти на хора в нужда. Лично г-жа Филева посети повече от 30 семейства в град Куклен. “За мен е важно да помогнем на най-нуждаещите се хора от Куклен да могат да посрещнат предизвикателствата на създалата се ситуация като им осигурим маски и дезинфектанти, за да се предпазят максимално от вируса. Искам да благодаря на г-н Денис Дасари, който се ангажира с осигуряването на качествени дезинфекциращи препарати, както и за това че дари част от тях.”, сподели г-жа Филева.
Осигурени бяха също така 5 литрови туби с дезинфектанти за повърхности, които бяха дарени на двете църкви в града и на манастира „Св.св. Козма и Дамян“. „Въпреки, че тази година празниците Цветница и Великден няма да се празнуват както е обичайно, желанието ни е да е да направим възможното да се спазят максимално изискванията за дезинфекция на храмовете, за да не подлагаме вярващите на риск от зараза“, отбеляза г-жа Филева.
Председателят на общински съвет Куклен и представителите на фондация „Траки“ използваха тази среща с хората да им напомнят за мерките, които трябва да се взимат, за превенция от заразяване: чето миене на ръце, носене на предпазни маски, физическа дистанция и социална изолация. Отново се напомни, че събирането на много хора на едно място, посещението на паркове и градини и струпване пред магазините крие риск за предаване на „Covid-19“.

 

Main Menu