Кметовете на Казанлък, Карлово и Павел баня с обща декларация за отменянето на традиционните Празници на розата

15 Апр 2020 11:39

Кметовете на общините Казанлък – Галина Стоянова, Карлово – д-р Емил Кабаиванов и Павел баня – Иса Бесоолу, излязоха с общо обръщение към жителите на трите общини по повод отменянето на традиционните Празници на розата поради въведените в целия свят мерки и ограничения на придвижване свързани с пандемията COVID-19, съобщи Радио „Фокус“.

В обръщението си тримата кметове подчертават, че решението, което се изисква от тях е взето изключително трудно. „Но като отговорни хора, а и градоначалници, сме длъжни да помислим първо за здравето и живота на всеки един от вас - жителите на красивата ни Долина. Искаме ясно да подчертаем, че в основата на решението ни е грижата за здравето, както на участващите артисти и екипи, така също и за туристите, на всички онези, които вече заявиха желание да са част от празничната атмосфера и на всички онези, които са искали да бъдат наши гости“, посочват те.

В обръщението си кметовете обръщат внимание на това, че организирането и провеждането на Празниците на розата, както са планирани е невъзможно, поради разпространението на коронавируса - COVID-19 в Европа, Азия, САЩ, Русия и ограниченията, наложени от правителствата на различните страни.
Тримата градоначалници изразяват своята благодарност към всички, които целогодишно пряко или косвено работят по организацията на Празниците на розата, включително и на представителите на средствата за масова информация. „Пожелаваме успешна и спокойна кампания на розопроизводителите и розопреработвателите от Долината, които през май и юни тази година ще подкрепим безрезервно в тяхната основна мисия да приберат розовия цвят и да произведат най-качественото розово масло в света“, се казва още в обръщението.

Кметовете на общините Казанлък, Карлово и Павел баня изразяват и своята увереност, че Празниците на розата ще се проведат в по-спокойна обстановка през май и юни на 2021 година.

Main Menu