Печат на тази страница

Светозар Славчев е новият председател на БСП Първомай

28 Юни 2020 11:22

„Мандат 2016-2020 година бе успешен за организацията на БСП в община Първомай. На проведените четири избора социалистическата партия бе неизменно първа политическа сила в общината. А на Местни избори успя да спечели доверието на жителите и политическия резултат от това бе избран кмет на общината, най-голяма група общински съветници и кметове на населени места.“, това отчете пред съпартийците си Николай Митков, председател на организацията до избора му за кмет на Първомай. Социалистите проведоха днес своята отчетно изборна конференция, а техни гости бяха зам.- председателя на НС на БСП Кирил Добрев и зам.- председателя на Областния съвет на БСП Атанас Петков. „Успехът на една организация се дължи изцяло на нейните членове. Единството в една партия е това, което може да ни заведе далече в бъдещето. Винаги сме били част от каузите, които си е поставяла България. Днес имаме уникален шанс- България да има нова кауза и това е изграждането на държава с нов вид икономика.

Ние сме длъжни да имаме нашия Национален план, в който план утре децата ни да могат да успеят, защото ние ще заложим параметрите, но от този тип икономика и от този тип държава ще се ползват поколението след нас. Това отива на левицата“, обърна се към форума Кирил Добрев, като поздрави организацията за постигнатите изборни победи и подкрепи предложенията за организационни реформи на първомайските социалисти. Според Добрев на БСП и отива да даде перспектива за развитие на държавата и има сили да го направи.

Конференцията единодушно избра своя нов председател Светозар Славчев, който бе и единствено предложение от основните организации. Бе избран и новият състав на Общинския съвет, както и контролните органи за мандата 2020-2024 година. „През 2021 година ще ни предстоят два трудни избора- за Народно събрание и Президентски избори. Трябва да продължим да бъдем все така ангажирани с проблемите на обществото ни, да провеждаме ясна лява политика, трябва да сме дейни, за да продължим да бъдем фактор в местната политика и да върнем доверието в БСП в национален мащаб.“, заяви Светозар Славчев. Според него отговорността за промяна на статуквото е обща, и всеки трябва да допринесе за това да се утвърди БСП като носител на жизнено необходимата лява алтернатива за развитие на България.

В коментар за предстоящият вътрешнопартиен избор социалистите се обединиха около тезата на Кирил Добрев, че най-важното е единението. „Няма как да не минем през консолидация вътре в БСП и аз, като представител на онова „загубено“ поколение в партията, което промяната завари по на 17 -18 години съм готов да протегна ръка към поколението на моите родители и на поколението, което идва след нас. Ако не преодолеем всички свои различия, каквито и да са - поколенчески или геополитически и не намерим начин да живеем заедно, в една къща, няма шанс да убедим обществото, че сме по-добри.“, категоричен бе той. Социалистът отбеляза, че БСП винаги е била част от каузите, които си е поставяла България и в навечерието на парламентарните избори е длъжна да даде кауза и перспектива на българските граждани, да покаже лице, морал и хора, за да застанат не само социалистите, а българските граждани зад нея.

 

 

Main Menu