Елена Филева раздаде сертификати за завършено обучение на хора с увреждания от Куклен

14 Сеп 2020 13:22

 

Председателят на общински съвет Елена Филева беше официален гост на завършващото събитие на проекта „ Иновативни социални пректики в подкрепа на трудовата и личностна реализация на хора с увреждания и техните семейства от община Куклен” реализиран от Национално сдружение за социално сътрудничество и партньорство град Куклен с председател Величка Маринова.
През изминалите дванадесет месеца хората с увреждания и техните семейства имаха възможност да се включат в обучения по английски език, компютърна грамотност и предприемачество като целта е с придобитите умения да се участват успешно в пазара на труда.
НСССП- град Куклен стартита проекта през септември 2019 година по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на обща стойност 126028,06 лева., а сега бенефициентите получиха свидетелствата си за преминато обучение.

„ За мен е удоволствие да връча сертификатите за преминато обучение на нашите съграждани от община Куклен. Искрените ми пожелания са да бъдат успешни , силни и реализирани. Трудната ситуация днес е предизвикателство за всеки един от нас, но по- високата квалификация е стъпка към по добро бъдеще. Искам да благодаря на екипа на Национално сдружение за социално сътрудническо и партньорство град Куклен , че работят и помагат на хората в нужда от нашата община.”, това сподели г-жа Филева на празничната церемония, която се проведе от 11 часа в град Куклен.

Main Menu