Пропадна пътят Кричим – Девин, ремонтиран миналата година

09 Фев 2021 13:10

Авариен ремонт ще бъде извършен на пътя Кричим – Девин, след като вчера на 93-ия км по третокласния път се активира свлачище. Над 30 метра от подпорната стена в източното платно се е свлякла по склона на река Въча.

Пропадналата подпорна стена е изграждана в началото на 60-те години при строителството на язовирите "Въча" и "Кричим" и досега не е основно ремонтирана. Укрепването ѝ не е било част от проекта за ремонт на пътя Кричим-Девин, който приключи миналата година и струваше 22 милиона лева.

"При огледите, които нашите специалисти извършват, не са забелязали нищо тревожно, затова не е и била обследвана по време на рехабилитацията на пътя, нито пък е била включена в проекта", заяви пред БНТ инженер Валентина Бакърджиева от "Пътно управление" Пловдив.

 

Заради пропадането е забранено движението на превозните средства над 3,5 тона по пътя Кричим – Михалково, а леките автомобили се движат двупосочно в едната лента. Предстои геолози да проучат терена и да предложат как проблемният участък да бъде укрепен. Все още няма яснота кога ще започнат укрепителните дейности.

Main Menu