Къща изгоря при пожар в Кричим, семейство се нуждае от помощ

21 Ян 2022 15:25

 

 

Кметът на Кричим Атанас Калчев призова хората от общината да се обединят и да помогнат на свой съгражданин и семейството му, които изгубиха дома си заради пожар.

 

„Позволявам си да отправя настоящия апел за помощ и подкрепа на нашия съгражданин Костадин Згуровски и семейството му, чийто единствен дом беше почти унищожен от възникналия пожар в ранните зори на 15 януари. Кричимци винаги са били хора с големи сърца и съпричастни към бедите на своите съграждани, и винаги са давали своята лепта в помощ на пострадали - всеки според възможностите си. Вярвам, че и този път ще е така.“, казва в апел кметът Атанас Калчев.

 

Той вярва, че не само отделния човек ще помогне с каквото може, но и фирмите ще бъдат съпричастни и ще подпомогнат пострадалото семейство за възстановяването на дома им.

 

„След предоставяне на необходимите документи и община Кричим също ще ги подпомогне така, както е помагала и на други изпаднали в такава беда, независимо, че общинският бюджет е ограничен, особено сега в условията на тази пандемия. Ние винаги сме се ръководили от мисълта, че не можем да помогнем на всеки, но всеки може да помогне на някого. Вярвам, че и този път ще е така и ще се обединим - граждани, фирми и община, всеки според възможностите си, ще бъдем съпричастни и ще подпомогнем изпадналото в беда семейство Згуровски за възстановяването на дома им.“, казва още градоначалникът.

 

„Всички благотворителни кампании, които са организирани до сега в нашия град, са ме карали да се чувствам горд, че съм кмет на Кричим, защото кричимци винаги са били единни и в добро, и в зло, винаги са били съпричастни и с радостта, и с болката на другия. Вярвам, че и този път ще бъде така.“, добавя в апела си кметът.

 

„Благодаря на кмета г-н Калчев и ръководството на община Кричим от името на цялото семейство за оказаната подкрепа. Инициирана е благотворителна кампания за набиране на средства, необходими за възстановяване на щетите“, съобщи потърпевшия Борис Згуровски.

 

Всеки може да помогне със средства на семейството на името на майката на потърпевши, която също е обитавала изгорелия дом.

 

АНГЕЛИНА БОРИСОВА ЗГУРОВСКА

IBAN: BG76CECB97901085109200

Централна Кооперативна Банка

BIC CECBBGSF

Main Menu