Три дни забавление, концерти и пъстрота на празника „Куклен фест“!

28 Юни 2022 19:33

 

Този уикенд, 1, 2 и 3 юли, ще се състои първият регионален събор „Куклен фест“ на площада в гр. Куклен.
Община Куклен подготвя дълго време празника. Акцентът е българският фолклор, но ще има и класическата музика, естрада и джаз.
Кметът на Община Куклен Мария Белчева, кани всички жители и гости на тридневния празник:
Новият площад и парка в центъра на гр. Куклен са готови и могат да посрещнат първото подобно по мащаби събитие за нашия град. Започваме на 1 юли, петък, от 18:00 часа с голяма „Хоротека на открито“ за майсторите на народните танци. Цели 2 часа ще танцуваме хора от всички фолклорни области. След това ще се насладим на концерта на орк. „Тракийско Настроение“. На 2 юли очаквайте орк. „Орфей“, с ръководител Георги Янев, а на 3 юли ще се състои празничният концерт на духовия оркестър „Виво Монтана“. Фестивалът ще завърши с тържествена заря-проверка с участието на военнослужещите от силите за специални операции на Българската армия под командването на генерал-майор Явор Матеев.
Алея на занаятите ще предложи на посетителите традиционни български стоки като керамика, дървени изделия, кукли с народни носии, плетени кошници, домашно сирене и кашкавал, сиропи, сладка и подправки!
През събота и неделя целодневно ще функционира детски битов център, на който децата ще могат да седнат на автентични трикраки столчета, да оцветяват и сглобяват шевици, и да учат математиката в български фолклор. Центърът ще работи безплатно!
В програмата ще се включат още: Валентина Трендафилова- сопран, Детска музикална школа „Музичко“, Студио „Музикална Вълна" , както и самодейци от целия регион - читалища, музикални щколи, клубове по танци.
Разбира се, гостите ще се насладят на вкусна храна, приготвена на място!
Фестивалът е с вход свободен!

Main Menu