Печат на тази страница

Отстранен е кметът на Ракитово

22 Ное 2022 08:04

Късно в понеделник след заседание на Общинската избирателна комисия (ОИК) в град Ракитово с шест срещу четири гласа бе решено кметът на общината Георги Холянов да бъде отстранен от длъжност, съобщава БНТ.

Решението е взето въз основа на сигнал, че общинският кмет е едноличен собственик на три търговски дружества, което по смисъла на закона е нарушение, тъй като кметовете на общини не могат да извършват търговска дейност, да бъдат контрольори, управители и прокуристи на търговски дружества по време на своя мандат. За управител на трите дружества е вписана съпругата му Сузана Холянова.

 

Решението на ОИК може да бъде обжалвано. По информация на БНТ Холянов ще направи това през следващите дни.

Припомняме, че Георги Холянов бе избран за кмет на община Ракитово на 3 юли тази година. До частичния вот тогава се стигна, след като почина избрания на местните избори през 2019 година кмет на общината Костадин Холянов - баща на настоящия градоначалник. Самият Костадин Холянов също бе отстранен от длъжност през месец ноември 2021 година, след като бе установен конфликт на интереси от КПКОНПИ. Той обаче обжалва решението и делото все още бе висящо към момента на смъртта му през януари тази година.

Предстои Общинският съвет в Ракитово да избере временно изпълняващ длъжността кмет.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu