БСП Карлово: Безхаберието на Кабаиванов доведе до финансовата кризата в МБАЛ Д-р Киро Попов

30 Авг 2018 18:31

 

„Преди три години БСП предложихме на Общински съвет – Карлово и кмета на общината да загърбим политическите си пристрастия и да постигнем надпартийно съгласие за разрешаване на кризата в МБАЛ „Д-р Киро Попов“., заяви от трибуната на Общински съвет Карлово председателят на БСПв общината Манол Манолов. В нарочна декларация, предизвикана от продължаващата криза в карловската болница социалистът припомни, че в последните три години БСП е внасяла питания, докладни, предлагала е конкретни антикризисни мерки, включително и извънредно заседание на Общинския съвет за разглеждане на състоянието на болницата.

„Тези наши усилия се сблъскаха с едно монолитно мнозинство общински съветници – групите на кмета Кабаиванов, на ГЕРБ, на „Евророма“ и част от патриотите, което с демонстративно самочувствие и безхаберие, произтичащо от управленска немощ, протакаха решаването на проблема, а неизпълнението от д-р Кабаиванов на решението, касаещо отделението за хемодиализа, доведе до финансова загуба на болницата в размер на десетки хиляди лева. Поведението им и това на управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ предизвика безвъзвратно напускане на здравното заведение на лекари и медицински сестри, както и до понижаване на качеството на предлаганите медицински услуги.”, категоричен бе Манолов. Според него и БСП връх на политическото и управленското лицемерие е бил организираният от Община Карлово на 13 този месец протест против "закриването" на Акушеро-гинекологичното отделение в болницата.

БСП е последователна в усилията си да запази общинската МБАЛ "Д-р Киро Попов" и затова съвместно с народните представители и ръководствата на останалите политически партии ще работи за промяна на законодателството за общинските болници и ще отстоява съществуването и развитието на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ да станат приоритет за Общинския съвет – Карлово и за кмета на общината. Според левицата трябва спешно да се вземат необходимите управленски решения с цел запазване и стабилизиране на общинската болница. В това число и промяна на модела за управление на дружеството чрез засилване на контролната функция от страна на Общинския съвет.

„Освен демонстрация на самочувствие, при откровен провал в управлението на общинско дружество, какъвто е случая с МБАЛ „Д-р Киро Попов“ от управляващите община Карлово се очаква и доблестта да поемат политическа отговорност.”, категорични са социалистите в местния парламент.

Main Menu