Младежи спасиха петокласничка от удавяне

11 Мар 2019 19:32

 

Двама младежи са спасили от удавяне петокласничка, завлечена от мътни води край водопад Сучурум, намиращ се над Карлово.

"Действията им са били животоспасяващи", съобщи за Българското национално радио кметът на града Емил Кабаиванов. Полицаи са изнесли на гръб и други две деца на 11 години, които заедно с момиченцето се разхождали по опасна пътека в Стара планина.

Децата тръгват по пътеката към водопада в неделя около обяд и километър след като подминават водната каскада придошли води на Стара река завличат едно от тях.

"Детето пада от много голяма височина, някъде около 9 метра във водопада Сучурум. За щастие там се се оказват двама младежи от Карлово, които се хвърлят, вадят момичето, оказват му първа помощ, идва линейката и осъществява по-нататъшна реанимация. Случаят е бил с реална опасност за живота на момичето", допълни Кабаиванов пред БНР.

 

След първите спасителни действия и последвалата помощ от медицински екип, спасители иполицаи детето е в стабилно състояние в момента, а другите две се възстановяват от преживения стрес. С тях е разговарял психолог. Общината ще награди младежите, спасили петокласничката, и полицаите.

Main Menu