Полицаи ритали в главата сина на адвокат в Карлово с викове "Тъпанар, кой си"?

26 Мар 2019 08:59

 

Полицаи са пребили сина на адвокат от Карлово при проверка за наркотици, твърди бащата на младежа в сутрешния блок на Нова телевизия.

По думите му момчето, което е болно от диабет, е било удряно, ритано и обиждано.

Случката се разиграла в петък до къщата на Васил Левски, докато Петър Маринов си отивал вкъщи.

Настигнаха ме двама цивилни мъже с "Опел Астра". Заради страха ми да не бъда ограбен, тъй като приличаха на крадци, започнах да бягам. Опитах да блъсна единия от цивилните, за да мога да избягам. Спря ме изщракване на пистолет. Вдигнах ръце, те дойдоха и ме повалиха на земята, заяви младежът.

 


Мъжете не се легитимираха, единствено показаха значка, която може да бъде купена от магазин за един лев. Бутнаха ме на земята, започнаха да ме ритат в лицето, по челото. Лицето и лявата ми ръка са подути. Викаха: "Тъпанар! Кой си, какво правиш", разказа още Петър Маринов.

Бащата Станко Маринов посочи, че синът му е осъзнал, че мъжете са полицаи, след като на мястото впоследствие дошли двама униформени служители на реда. Казали са, че са го спрели, защото е имал съмнителен вид заради суичъра и тъмните си очила, добави адвокатът. Той поясни, че е извадил медицинско свидетелство на сина си и е подал жалба.

Димитър Димитров, наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Карлово, съобщи, че в момента се изясняват всички обстоятелства по случая. Разпитват се полицаите, снети са обяснения и от Петър Маринов. Целият случай е започнал заради специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотици. Служителите на реда съвсем случайно са решили да проверят момчето. Последвала е реакция, която не е типична, побегнало е.

По време на задържането е оказал съпротива, заяви Димитров.

Той уточни, че на този етап няма данни момчето да е ритано.

LGarden

Main Menu