Биха се два ромски клана в карловско, десетки са задържани

23 Юни 2019 23:07

Ново голямо меле избухна между два враждуващи ромски клана в карловското село Розино. В ареста се намират 44 човека, които са задържани от силите на реда.
В махалата е имало стрелба, хвърляни са камъни и е имало заплахи с хладни оръжия, твърдят очевидци. Истински погром е имало в къщи, принадлежащи на един от ромските кланове. Потрошени са и превозни средства. Конфликтът избухнал, когато хора от рода Сребреви нападнали с пушки, колове и камъни фамилията Ескендерови.

Задържаните се намират в районното управление на Карлово, а ситуацията в селото е спокойна. То се охранява от жандармерия.

 

Ромски екшън се заформи и в събота вечерта, когато група роми от фамилия Сребреви нападнали къщите на Ескендерови, съобщава "Дарик". Те потрошили прозорците на жилищата и стъклата на микробус както и имущество, стреляйки с ловни пушки.

При стрелбата са ранени двама души, но според лекарите, нараняванията не са сериозни и няма опасност за живота им. Други двама са с порезни рани от падналите строшени стъкла. От дългогодишната вражда между двата рода страдат всички, твърдят жители на селото.

Main Menu