Печат на тази страница

Прокуратурата привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за хулиганство

24 Юни 2019 18:57

Районна прокуратура-Карлово привлече като обвиняеми С.М., на 30 г., А.С., на 32 г., И.С., на 24 г,, А.С., на 47 г., за това, че на 22.06.2019 г., в с. Розино, обл. Пловдив, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс,

и за това, че на 22.06.2019 г., в с. Розино, обл. Пловдив, са държали огнестрелно оръжие, без да имат за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районна прокуратура-Карлово да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. В момента продължават активните процесуално-следствените действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи за характера на нанесените телесни повреди на пострадалите лица и др.

По същия случая за срок от 24 часа по Закона за МВР са били задържани и други лица, като на част от тях са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство /УБДХ/, които се разглеждат от Районен съд-Карлово, а останалите са разпитани като свидетели и освободени. Предстои наблюдаващият прокурор да извърши преценка за привличане и на други лица към наказателна отговорност.

Main Menu