Печат на тази страница

Постоянни полицейски приемни ще бъдат разкрити в Розино и в Баня до 2 месеца

27 Юни 2019 17:30

Постоянна полицейска приемна ще бъде разкрита в карловското село Розино. Това съобщи на редовното заседание на Общинския съвет, проведено на 27 юни, заместник-кметът Данка Зидарова-Люртова. Тя внесе, от името на кмета д-р Емил Кабаиванов, докладна записка за промени в разчета за капиталови разходи за обособяване на приемната. Определен е теренът, в рамките на два месеца обектът ще бъде готов, поясни Люртова. Сред аргументите на вносителя на докладната, подкрепена от общинските съветници, са ескалиралото в последно време напрежение в района и необходимостта от постоянно присъствие на полицейски служители там.
По време на дебатите в залата стана ясно, че по проект на МВР полицейска приемна ще бъде разкрита през настоящата година и в град Баня.
На редовното юнско заседание бяха гласувани изменения и допълнения в Наредбата за предоставяне на средства от бюджета на община Карлово за финансиране на младежки инициативи и проекти на организации в сферата на младежките дейности.
Общинският съвет одобри предложението на кмета и възложи на дирекция „Хуманитарни дейности” услугата „Патронажна грижа” по проект „Помогни на възрастни хора и лица с увреждания чрез патронажна грижа в община Карлово” и вътрешни правила за реализиране на тази услуга.
Актуализирана бе Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2019 година.
Преди да започнат работа, общинските съветници почетоха с едноминутно мълчание паметта на бившия председател на ОбС и кмет на община Карлово инж. Желязко Домусчиев, починал внезапно преди 15 години.

Main Menu