Община Карлово откри полицейска приемна в с. Розино

27 Сеп 2019 14:05

Кметът на община Карлово и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов, директорът на Областна дирекция на МВР Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, кметът на с. Розино Ангел Шаламанов и началникът на РУ Карлово към ОД на МВР Сълко Литов прерязаха лентата на новата полицейска приемна в с. Розино.

Сформирането на полицейската приемна е резултат от мерките, които ръководството на община Карлово и Областна дирекция на МВР взеха за повишаване сигурността на местното население и намаляване на битовата престъпност в района. Целта е бърза и своевременна намеса при възникване на конфликти. Обектът е реализиран след решение на Общински съвет Карлово, с което бяха отпуснати средства за неговото изграждане.

„Реализирането на тази много добра, важна и прагматична идея, беше осъществена с инициативността на местната власт в лицето на община Карлово - Кметска администрация и Общински съвет…Очаквам значително улесняване на достъпа на полицейски услуги, чрез прекия контакт на гражданите със служителите на РУ Карлово, които ще работят тук. Днешното събитие е доказателство за това, че когато държавната и местна власт, заедно с гражданите се обединят около една обща идея, тя непременно ще се реализира и ще доведе до положителен резултат“, каза старши комисар Йордан Рогачев.

Д-р Кабаиванов увери гражданите, че община Карлово ще положи усилия, тази приемна да прерасне в полицейски участък. „Всички искаме битовата престъпност да намалее до минимум и всеки да е спокоен, че когато е в дома си, в двора си, когато отглежда селскостопанска продукция, той ще я намери. Благодаря на служителите на Районното управление на полицията в Карлово, че винаги са били с нас. Община Карлово заедно с Районна прокуратура, с Районно управление на полицията, с кмета на Розино и с вас ще бдим за това живота ни да бъде по-спокоен и по-добър“, каза той.
Водосвет за здраве и благоденствие отслужи енорийски свещеник Делян Петров от Карловска духовна околия.

На тържественото събитие присъстваха още: временно изпълняващият длъжността кмет на община Карлово Стойо Карагенски, председателят на Общински съвет Карлово Теодор Шойлеков, районният прокурор Димитрина Шекерева, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, пробационният инспектор Саадет Мурадова, общински съветници, кметове на населени места, жители на с. Розино.
Официалната церемония завърши с музикален поздрав на деца от ОУ „Христо Г. Данов“ с. Розино.

 

Main Menu