Печат на тази страница

Нинова в Сопот: Имаме 7 решения за излизане от кризата

05 Сеп 2021 18:41

 

“Недоумявам каква е тази политическа лудост, която обхвана държавата. Цели браншове са на улицата и протестират справедливо: земеделците за обезщетения от градушките, работници за изработени и неплатени заплати, ресторантьори и хотелиери за обезщетения от затворени бизнеси, здравната система прегрява отсега. 

Цените летят нагоре, доходите се стопяват. На фона на всичко това т. нар. партии на протеста се разправят кой в кой офис ходил и какво се е пазарил.

Служебни министри пък вместо спешно да решат най-важния въпрос сега - социалния, се занимават с партийно строителство на нов проект. А най-жалкото е, че това дава основания на Борисов да морализаторства и да се прави на спасител.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Сопот, където е по случай празника на града и 136-ата годишнина от Съединението. В Сопот тя откри нов клуб на БСП.

„Решенията са лесни, стига да има разум и отговорност.

1. С всички налични ресурси и с актуализирания бюджет във вторник да се платят заплатите, обезщетенията и да се преизчислят пенсиите. 

2. Да се купят лекарства и да се промени методиката за оценка на медицинския труд за ковид.

3. Да се плати по една заплата на самоосигуряващи се, ако останат без работа и на родители, ако останат вкъщи да гледат децата си.

 

4. Мярката 60/40 да се промени на 80/20 или 80/0 в зависимост от степента на затваряне на фирмите. 

5. Нова методика за ценообразуване на енергоносителите с цел намаляване на цената на ток, газ, парно и т.н. 

6. Енергийни помощи на социално слабите за зимата.

7. Безкомпромисна борба със спекулата, ако се появи такава. Всичко това е изпълнимо и работещо и ще помогне на много хора. Трябва само спокойно и хладнокръвно да се изпълни“, посочи тя.

Main Menu