Наводнените карловски села са без вода и дърва за огрев

11 Окт 2022 16:10

Малко преди началото на зимата хората в наводнените карловски села са без вода и без дърва за огрев. Постоянни аварии на водопроводите не позволяват в най-засегнатите части на трите села да бъде възстановено подаването на вода.
Положените в земята пластмасови тръби все още не могат да осигурят нормално водоснабдяване на наводнените домове. В Богдан стихията е отнесла 3 километра водопровод от две улици.

„До момента сме положили 800 метра. Всекидневно работим, като сме отделили механизацията от машините, които работят в селото. Тръбите се осигуряват от ВиК”, каза пред NovaNews зам.-кметът на Карлово Данка Люртова.

 

На този фон, в село Богдан пристигнаха първите три жилищни фургона. Захранването им с ток и вода ще е за сметка на семействата, които ще бъдат настанени в тях.

Кметът на населеното място Христо Иванов обясни, че от утре започва доставянето и на останалите. „През следващите дни ще бъде оборудвана обща зона, на която да се позиционират още 12”, посочи той.
На прага на зимата, хората се оплакаха, че не могат да ползват дървата за отопление, изхвърлени заедно с тоновете тиня и кал в дворовете и по улиците. Всеки който се опитал, бивал глобен от горското стопанство.

„Дървесината, която е пред дворовете и в дворовете на хората, които са засегнати, е за тяхна лична употреба. Ако някой отиде и им иска допълнително пари или иска да ги глобява - да се обърне към общината”, апелира Люртова.

Дървените трупи ще бъдат събрани на едно място и раздадени поравно на всички засегнати домакинства.

Main Menu