Ген. Димитър Петров: Авиацията има достатъчно МиГ-29, които да охраняват небето/снимки/

09 Окт 2018 15:34
Днес в авиобаза Граф Игнатиево имаше Ден на отворените врати по повод Празника на Военновъздушните сили. Гостите наблюдаваха полетите на самолети МиГ-29 и демонстрация на основната мисия по охрана на въздушното пространство. Днес в авиобаза Граф Игнатиево имаше Ден на отворените врати по повод Празника на Военновъздушните сили. Гостите наблюдаваха полетите на самолети МиГ-29 и демонстрация на основната мисия по охрана на въздушното пространство.

 

Всичко, което държавата ни осигурява като ресурс за подготовка, го усвояваме. Това заяви командирът на авиобазата край Граф Игнатиево бригаден ген. Димитър Петров. Той допълни, че има достатъчно МиГ-29, които да изпълняват задълженията си и да охраняват небето над нас. На въпрос какъв изтребител предпочита да влезе на въоръжение в България, Петров беше категоричен, че по този въпрос трябва да се произнесе експертната група, назначена по случая.

Днес в авиобаза Граф Игнатиево имаше Ден на отворените врати по повод Празника на Военновъздушните сили. Гостите наблюдаваха полетите на самолети МиГ-29 и демонстрация на основната мисия по охрана на въздушното пространство. В ролята на „самолет-нарушител“, принуден да кацне на летището, беше военно-транспортен самолет „Спартан“.

В деня на отворени врати статичен показ запозна посетителите, повечето от които деца от училища и детски градини, с предназначението и характеристиките на авиационната, самолетообслужваща и логистична техника, с въоръжението и специалното оборудване на експлоатация в българските Военновъздушни сили. Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили повиши настроението по време на празника с богат репертоар от военни маршове и популярни мелодии.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu