Бащата на командоса: От мисиите се върна жив и здрав, а в родината му да се случи това нещо

09 Ян 2019 08:56

Днес се очаква прокуратурата да внесе искане в съда за постоянното задържане под стража на двамата младежи, които пребиха военен в село Войводиново.

33-годишният Валентин Димов е в болница в тежко състояние заради забележка на пътя, която направил на двете момчета от ромски произход на Богоявление.

В петък бивши военнослужещи ще излязат на протест в подкрепа на своя колега.

„Имаме две прекрасни момиченца по-голямото дете знае част от истината – че баща й е ударен в главата и е в болница, а по-малко дете не разбира все още”, обясни съпругата на командоса Атанаска Димова пред бТВ.

„Не е очаквал ситуацията да се развие по този начин, не е очаквал да бъде нападнат. Почти всеки ден сме свидетели на такива инциденти, но такава жестокост и бруталност за първи път виждам, без сериозен повод, просто от едно спречкване”, сподели и бащата на Валентин Димов.

Той каза още, че синът му има три мисии зад граница, че е честен и достоен българин, с добър професионален опит.

„От всички тези мисии се е връщал жив и здрав, а в родината му да се случи това нещо”, отбеляза бащата.

Според майката на пострадалия военен, той има добра подготовка, но не е искал да се бие с младежите, искал е да им направи забележка и не е очаквал, че ще се стигне до бой.

 

Трети пореден протест се готви тази вечер във Войводиново, след като двама братя роми пребиха военнослужещ на Богоявление. Братята са в ареста, като 72-часовата им мярка за неотклонение изтича утре.Снощи във Войодиново се събраха близо 200 души, за да изразят възмущението си от побоя над 33-годишния военнослужещ от двама роми. Протестиращите бяха на улицата, водеща към ромската махала, която бе преградена от сили на Жандармерията и полицията.В момента в ромската махала във Войводиново, по данни на администрацията, живеят над 250 души, но само 100 имат регистрация в селото.

Състоянието на военнослужещия от 68-ма бригада ефрейтор Валентин Димов е стабилно. Той е със сериозни наранявания по лицето. Днес му предстои операция

LGarden

Main Menu