Печат на тази страница

Съпругата на бития командос: Този случай не трябва да остане безнаказан

09 Ян 2019 09:14

Очаква се днес прокуратурата да внесе искане в съда за постоянното задържане под стража на двамата, които пребиха военен. 33-годишният Валентин Димов е в болница в тежко състояние заради забележка на пътя, която направил на двете момчета от ромски произход на Богоявление.

Съпругата на Валентин - Атанаска, разказа пред bTV, че не е казала цялата истина на двете им деца. Едното е твърде малко и не разбира още.

"Имаме две дъщери - каката е на 7 години, а малката - на 2. Слава Богу, бебето не разбира, а на каката казах, че тате е ударен в главичката и е в болница, но лекарите ще го излекуват и ще прибере много скоро вкъщи", разказа Атанаска Димова.

Мъжът ѝ не е очаквал ситуацията да се развие по този начин.

"Дали Вальо е можел да отвърне? Според мен той не е очаквал ситуацията да се развие така и да бъде нападнат. Аз винаги съм водила двете ни щерки на демонстрации на армията, в които е участвал. Те са го аплодирали от първия ред и са се гордеели с него. Каката казва: "Гордея се, че това е моят татко", каза още съпругата на Валентин.

Тя отправи и благодарности към всички, които са помогнали на мъжа ѝ и са съпричастни със семейството ѝ.

"Безкрайно много благодаря на всички, които ни подкрепиха. Искам да благодаря на семейството от Сливен, което е спасило живота на съпруга ми. Много искам да им благодаря и да ги помоля, ако могат да се свържат с мен", каза Атанаска.

"Този случай не трябва да остане поредния безнаказан. Тези хора трябва да разберат, че трябва да си понесат наказанието. Не може да се опиташ да убиеш някого и да останеш безнаказан", категорична е тя.

Днес ще бъде извършена операция на военнослужещия, който е със счупена скула след жестокия побой.

 

Бившият командир на 61-ва Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков призова колегите си да отидат на 11 януари от 18 часа в пловдивското село Войводиново със знамена и сини барети.

"До всички парашутисти елате да се съберем на 11 януари 2019 г. в 18:00 часа пред църквата на село Войводиново да подкрепим нашия брат Вальо и семейството му. Да кажем не на циганския произвол. С българските знамена и синята барета", написа в социалната мрежа Фейсбук ген. Шивиков, това е оригиналният правопис.

Main Menu