Печат на тази страница

Веселин Марешки: Местният лидер на ВМРО е заселил гетото във Войводиново

10 Ян 2019 08:46

Красимир Каракачанов е вицепремиер вече две години, трябваше отдавна да е премахнал гетата, а не сега да ги забелязва. Местният лидер на ВМРО е заселил гетото във Войводиново, за да гласуват за тях. Заселвали са хора там. Това коментира лидерът на Воля Веселин Марешки.
Циганите там са гласували за ВМРО, това може да се види секция по секция. Безидейността през последните 30 години доведе до това, което е в момента, каза още Марешки пред Нова телевизия.

 

Изборът, на който и да е самолет, е най-големият грабеж на българщината, такива безсмислени железа не ни трябват, докато нямаме здравеопазване и образование, каза Марешки. Кой ни е враг и от кого се пазим с тези самолети, коментира Марешки.

Ще поискаме прокуратурата да разследва Красимир Каракачанов, заяви Марешки. С този министър не ни е нужно министерство на отбраната, каза още той. 

Лидерът на ВМРО в Община Марица Георги Какалов заяви, че няма как "войводите" да са виновни, защото партията е срещу техните действия. "С годините свикнахме да живеем с тях. Питайте управляващите", заяви Какалов, който е и зам.-председател на ОбС Марица. Кметът на Войводиново Димитър Тошев каза, че създаването на гетото е започнало от преди 30 години.

 

250 души по регистър живеят в ромската махала на Войводиново. Неофициално обаче обитателите са двойно повече. Техният брой нараснал през последните 20 години, когато къщите в квартала започнали да никнат като гъби, разказват жителите на селото и обвиняват за това местната власт.

„Това е пак работа на общината. Няма на кой друг. Те ги виждат постоянно, че навлизат на хората в местата”, коментира Рангел Дамянов, жител на с. Войводиново.

„Нямаше кой да ги спре”, допълва го Васил Дечев.

Махалата е на площ от 2 декара, върху които са построени 20 къщи. Само 4 от тях за законни.

Main Menu