Кметът на Войводиново призовава протестите да се прекратят

13 Ян 2019 16:51
Въпреки че събарянето на незаконно изградени постройки във Войводиново вече започна, жители на селото продължават да се събират на мирни демонстрации Въпреки че събарянето на незаконно изградени постройки във Войводиново вече започна, жители на селото продължават да се събират на мирни демонстрации

За седми пореден ден жители на Войводиново излязоха на протест в центъра на града, информира БНТ.

Хората настояват за премахването на незаконните постройки от ромската махала. Въпреки че събарянето на незаконно изградени постройки във Войводиново вече започна, жители на селото продължават да се събират на мирни демонстрации. Това стана повод кметът Димитър Тасев да призове недоволстващите да прекратят протестите, докато текат сроковете за събаряне на постройките. По този начин, по думите му, ще се съкрати огромен разход, който сега се влага за охрана на демонстрациите и ромската махала.

Тасев също така предложи освободеният терен от нелегалните постройки да бъде озеленен и превърнат в парк.

Междувременно, собствениците на незаконни постройки са настанени при роднини и приятели, а багажът и вещите им се пазят в кметството, като до момента никой от ромите не ги е потърсил. Очаква се през настоящата седмица да бъде изписан и пострадалият командос, чието състояние вече се подобрява.

Main Menu