Демократична България издигна Галина Тошева за кмет на Община Марица

24 Сеп 2019 14:29

Демократична България - Обединение и Сдружение “Бъдеще за село Труд” обявиха своя кандидат за кмет на община Марица, и оповестиха листата за общински съветници и кметове на населени места.

Ради Минчев, дългогодишен кмет на община Перущица и областен координатор на Демократи за силна България, който представи кандидатурата за кмет на Община Марица и водач на листата за общински съветници в лицето на Галина Тошева, която е председател на сдружение “Бъдеще за село Труд” и едно от лицата на десетки граждански инициативи осъществени в община Марица. Галина Тошева заяви, че Ще бъде алтернативата на статуквото в управлението на общината .
Акцентите в нейната програма ще бъдат асфалт, канализация и достойна жизнена среда в 19-те села в общината. Експертен екип, разумно и прозрачно разходване на публичните средства, вслушване в обществеността и бизнеса са част от методите, с които Тошева ще изпълнява своята програма. А самата програма ще бъде публично комуникирана с жителите на населените места в хода на кампанията, в която кандидатката ще заложи на срещи-дискусии с жителите на всяко населено място в Община Марица.” Близкият контакт с гражданите и познаването на техните проблеми е в основата на демократичното самоуправление, към което всички ние се стремим и е време да осъзнаем, че местното самуправление е на местните хора. Грешно е вярването, че представителите на местното самуправление, които са близки до централната власт ще могат да направят повече за добруването на гражданите. Всички примери от последните години показват точно обратното - единственият шанс за промяна носят надпартийни и далечни от централната власт хора, които нямат зависимости и могат да управляват на светло, без някой да им диктува какви решения да вземат”- сподели кандидатката. На въпрос поставен от присъстващите журналисти, касаещ не доброто финансово състояние на община Марица, Галина Тошева отговори с изброяването на няколко мерки за справяне със този съществен проблем, сред които бяха съставянето на прецизен и работещ в интерес на потребностите на населените места Подробен устройствен план, който да детайлизира възможностите за индустриализация и да регламентира зоните подходящи за извършване на индустриална дейност. Изготвянето на такъв план ще пресече всички възможни механизми за рекет на бизнеса и ще привлече повече качествени инвеститори в община Марица, които ще бъдат поставени в благоприятни регламентирани и устойчиви условия,за да развиват своя бизнес, да осигуряват работна ръка и дават своя икономически принос в община Марица. Това действие, ще има пряко отношение и към взаимоотношенията между бизнеса и живущите в населените места граждани, защото няма да се допускат индустриални обекти в жилищни зони и жилищно строителство в индустриални зони. Другата мярка за справяне с финансовия проблем на общината е прецизното и прозрачно разпределение на всяка стотинка от бюджета, като ще бъдат прекъснати всички корупционни практики и ситуации,в които изтичат публични средства. Усилията й ще бъдат насочени към експертно справяне с финансовия проблем, без това пряко да се отразява на жителите на община Марица.
Тошева залага и на силна подкрепа от кметовете на населени места и съветници, част от листата на Демократична България - Обединение и сдружение Бъдеще за село Труд. Тя представи кандидатурата на Сдружението за кмет на село Труд в лицето на Станимир Тончев, който е негов съпредседател и защитава десетки каузи за село Труд вече няколко години.

Листата на сдружението и Демократична България - Обединение е от 9 личности. Млад и мотивиран екип, който включва биолози, инженери, финансисти и експерти в различни области, които имат своето присъствие и гражданска активност, доказали се във времето.

 

Кандидатът за кмет Галина Тошева е жител на община Марица от 20 години.
Омъжена, майка на две деца.
Експерт по управление на качеството и управлението на проекти.
Учредител на Инициативен Комитет “ За Чист въздух, почви и води”
Учредител и председател на сдружение “Бъдеще за село Труд”
Учредител и председател на Национално обединение на неправителствени организации “Обединени Български Региони” част от което са представители на най-будните граждански групи в над 9 областни града в България.

Main Menu