Печат на тази страница

С мнозинство приеха бюджета на община „Марица“ за 2020 г.

11 Фев 2020 16:16

С мнозинство от 22 гласа "за" местният парламент прие бюджета на община "Марица" за 2020 година. Против финансовия план, който е 31 175 959 лв., гласува само групата на БСП.

Кметът на община "Марица" Димитър Иванов благодари на общинските съветници за подкрепата, както и на опозицията – за изразеното мнение.

„Признателен съм за гласуваното доверие. Радвам се, че мнозинството общински съветници одобрява политиката, която водим. Бюджетът е добре балансиран и съобразен с нуждите на всяко населено място. Това е причината някои села да получават повече средства - те са предназначени, за да решат наболял проблем“, посочи Димитър Иванов.

Той даде пример със с. Радиново, където децата имат необходимост от втора детска градина, която в момента се проектира и предстои да бъде построена. Градоначалникът изтъкна, че близо 2,5 млн. лв. от финансовия план се дават за ремонт на уличната инфраструктура във всички населени места.

„Ще се радвам да разширяваме финансовата рамка през тази бюджетна година, както и да успеем да осъществим всичко, което сме заложили. Надявам се да има повече инвестиции, които ще ни помогнат да отделим достатъчно средства за подобряване на жизнената среда. Продължаваме напред“, подчерта кметът на община „Марица“.

Общинският съветник Александър Богданов благодари от името на групата на ГЕРБ и Обединени земеделци на екипа и администрацията на община „Марица“, които са подготвили добре балансиран бюджет, в който е помислено за всеки – от най-малките жители – до пенсионерите.

Приоритетите на общинското ръководство през 2020 г. са секторите образование, благоустройство и опазване на околната среда, спорт, култура, здравеопазване и социални дейности.

Бюджетът за 2020 г. има за цел да създаде възможности за балансирано развитие на община "Марица" и предоставянето на по-ефективни и качествени услуги на населението. Дисциплината при изразходването на публичните ресурси и ефективното усвояване на средствата от Европейския съюз, ще гарантира стабилност и максимален положителен ефект при изпълнението на финансовата рамка.

При работата по финансовия план са взети предвид предложенията на кметовете на населените места, общинските съветници, директорите на дирекции, началниците на отдели в общинската администрация и ръководителите на второстепенните бюджетни разпоредители.

Main Menu