Общински съвет „Марица“ отпусна парична помощ на 6-членно семейство, останало без дом

25 Ян 2022 15:59

 

Общински съвет „Марица“ подкрепи единодушно предложението за отпускане на парична помощ от 3000 лева на шестчленно семейство от с. Калековец, чиято къща изгоря при пожар.
26 общински съветници гласуваха точката, която бе внесена извънредно на днешната сесия. Кметът Димитър Иванов подчерта, че се надява местният парламент да одобри финансовата подкрепа за фамилията в този тежък момент.
„Човечността и съпричастността на институциите в подобни ситуации вдъхват вяра не само на пострадалите, но и на останалите жители, че ще получат необходимото съдействие в трудни времена“, посочи кметът на община „Марица“.
Теодора Гюрова и Христо Герашев, тримата им синове на 12, 13 и 15 години, както и болният баща на Христо, останаха без подслон след инцидента на 23-ти януари в 14, 52 ч.
Христо спял, когато 13-годишният му син го събудил с думите, че покривът гори. Мъжът и негов приятел изнесли на ръце болния възрастен мъж, но не успели да спасят нищо от семейното имущество. Въпреки бързата реакция на пожарната, къщата е изгоряла до такава степен, че е напълно негодна за живеене.
Теодора и Христо са работници във фирма за металообработване в Пловдив. След инцидента, собственикът на компанията е закупил два фургона и ги е оборудвал с уреди и мебели. Очаква се утре те да бъдат закарани в двора на родната къща на Теодора в с. Калековец, за да послужат за временен подслон на фамилията, която в момента живее при роднини в с. Стряма.
Кметът на с. Калековец Колю Миланов заяви, че много бизнесмени и жители са изявили желание да помогнат на пострадалото семейство, на чието име вече е разкрита дарителска сметка.
Тя е:
BG 28 STSA 93 0000 28 72 19 65

Main Menu