С празничен концерт, базар, хоро и благотворителност посрещат Коледа в община Раковски

13 Дек 2018 19:15

 

За поредна година Коледно парти-изненада ще събере децата отглеждащи се в Центрове за настаняване от семеен тип в гр. Раковски, гр. Брезово, и с. Зелениково, общ. Брезово, както и деца отглеждащи се в семейна среда снисък социален статус. Идеята на организаторите семейство Юлия и Рангел Матански, Татяна Николова - учител в ОУ "Христо Смирненски" - град Раковски, семейство Катерина и Иван Масалджийски както и общинарят Веселин Делипетров, е да се получи празник със забавления и подаръци, вкусна храна и много усмивки . За целта е необходима помощ от всякакво естество. Всеки може да помогне с каквото и както пожелае. Ние вярваме, че всяко дете заслужава усмивки, както вярваме, че и вие вярвате в това!
Забавата ще бъде в неделя 16 декември от 13.00 часа в пицария "Аморе" в Раковски.
Наситен със събития е и общинският Коледен афиш. Мероприятията стратират на 18 декември от 18.30 с фотоизложба "Читалището през годините" в НЧ "Св.Св.Кирил и Методий" в Раковски.
Празничният Коледен концерт по повод 110 години от основаването на същото читалище е на 21 декември от 19.00 часа. Участие ще вземат ПФА"Слав Бойкин", детската и голямата театрални трупи към читалището, групата за модерни танци.
По Коледа е традиция читалище „Св. Св. Кирил и Методий” в Раковски да организира и участва в базар с благотворителна кауза. Това е една от коледните добрини, която ще бъде реализирана съвместно с всеки, който желае да се включи в инициативата.
На 21 декември от 18:00 ч. всички жители на Раковски могат да донесат свои кулинарни шедьоври в читалището. Това могат да са всякакви вкусотии - сладки и солени, тестени, по вас вкус и избор. Ястия от тефтера на баба и мама, до днес, типични за нашата трапеза.
Събраните средства ще бъдат дарени на семейството на Галя Стрехина от Раковски, на която бе извършена успешна операция в чужбина, но семейството й се нуждае от още средства.
Коледна седмица на добротата са подготвили от ОУ"Хр.Ботев" в Раковски. Кампанията "Жълти стотинки "- деца помагат на деца ще се проведе на 17 и 18 декември. Следващите 2 дни пък ще сесъстои коледен благотворителен базар с подкрепата на родители, а на 21 декември ще има празничен концерт.
В Коледния ден на 25 декември има куп разнообразни веселия в цялата община. В центъра на Момино село от 10 часа децата ще имат среща с Дядо Коледа. В 12.00 на обяд в Чалъкови ще се вихри хоро на площада с орк."Чалъкови". В 16.00 часа в НЧ"Просвета" в Белозем започва Коледен концерт, ав 17.00 часа в Стряма на площада ще свири орк."Бриз" и ще вие коледно хоро. Празнични хора ще има и в Белозем и в Раковски на пл."Европа" с начален час 17.30. За доброто настроение на белоземци ще свири орк."Славяни" , а за раковчани орк."Млади тракийци" с ръководител зам.кмета на общината Божидар Стрехин.
На втория ден от Коледа на 26 декември от 13.00 часа ще бъде представен коледен спектакъл в местното читалище в Шишманци.

 

Main Menu