Кметът на Раковски сезира Бойко Борисов за пожара в Шишманци

13 Авг 2019 18:56

Кметът на Раковски Павел Гуджеров сезира премиера за пожара в Шишманци, а хората от три села обявиха, че излизат на протест в сряда сутринта.

 

В писмо до премиера, министрите на околната среда Нено Димов и на вътрешните работи Младен Маринов и директора на РИОСВ-Пловдив Стефан Шилев, той търси помощ по повод поредната огнена стихия на територията на депото за отпадъци в село Шишманци.

 

Уважаеми жители на Община Раковски,
Обръщам се към Вас по повод поредния пожар на територията на ”Депо за неопасни отпадъци и Инсталация за биологично разграждане по закрит способ - с. Шишманци”. Категорично заявявам, че при предходни ситуации на пожар съм изчерпал всички възможности които ми дава поста на Кмет на Община Раковски за превенция на следващи подобни случаи, както е видно от последните събития резултат НЯМА.
Предвид на това, че аз също съм жител на тази община и моите деца също живеят тук няма как да приема случващото се за нормално. Ако искаме нещо да се промени всички заедно трябва да работим за това. По долу ви съм изложил писмото което ще бъде изпратено до Министър-председателя на Република България с молба за помощ от негова страна. Приканвам всички жители на нашата община да заповядат в сградата на Община Раковски, първи етаж, стая 8 да вземат участие в подписка, която ще придружи писмото.
Аз лично заедно с мои колеги ще присъстваме утре 14.08.19г. на събитието организирано от отец Румен в 6:15 часа приканвам и всеки на които темата не му е безразлична да се включи.

Павел Гуджеров
Кмет на Община Раковски

Main Menu