Печат на тази страница

Томислав Дончев: В момента подготвят Закон за индустриалните зони

10 Сеп 2019 14:48

Няколко държавни ведомства в момента подготвят Закон за индустриалните зони. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на откриването на Център за професионално обучение "Тракия" край Раковски. На събитието бяха областният управител Здравко Димитров, кметът на Раковски Павел Гуджаров и други. 

По негови думи целта е да се облекчат процедурите за предприемачите, тъй като в момента се налагало те да изчакват с години.

Именно в помощ на инвеститорите е и обучителния център, който откриваме, това е бъдещето, подчерта Здравко Димитров, Областен управител на Област Пловдив. Той изтъкна, че когато бизнесът, общините и държавата работят заедно – резултатите са налице.

Над 600 ще са работниците и учениците, които ще се квалифицират и преквалифицират в Центъра за професионално обучение ТРАКИЯ, конкретизира неговият ръководител Марко Иванов.

 

Новооткритият център, който се намира в Индустриална зона "Раковски". Предвижда се в него да се квалифицират и преквалифицират кадри на фирмите от най-мащабната индустриална зона в Източна Европа.

Центърът за професионално обучение "Тракия" е първият по рода си в страната и по предварителни разчети в него ще се обучават над 600 души годишно. По думи на ръководителя на образователната инфраструктура инж. Марко Иванов той ще разполага със супермодерно оборудване и висококвалифицирани преподаватели. Центърът ще подпомага изграждането на знания и умения в областите на пневматиката, вакуум техниката и технологията, електрониката и електротехниката, електрическите двигатели и индустриалните контролери.

Main Menu