Печат на тази страница

Ремонтът на пътя Раковски - Брезово ще приключи до края на март

26 Фев 2021 11:25

 

 

Областният управител Дани Каназирева и кметовете Павел Гуджеров и Христо Енков провериха ремонтните дейности на пътя Раковски-Брезово.

Пътят е част от републиканска пътна мрежа, свързва Пловдив с Павел баня и е основна пътна артерия.

Ремонтът обхваща 11 километра, от които 9 километра между общинските центрове и 2 километра по централната улица на Брезово, която също ще бъде напълно рехабилитирана. Проектът се финансира от държавата, като изпълнител е „Европейски пътища“.

„Община Раковски е бързо развиваща се индустриална община, а Брезово – с огромен туристически потенциал. Разчитаме, че точно този път би допринесъл за развитието на двете общини, коментира областният управител.

От своя страна кметовете на Раковски –Павел Гуджеров и на Брезово –Христо Енков уточниха, че ремонтът е дълго чакан от жителите им и е в резултат на съвместната работа с Областно пътно управление и Областна администрация. По думите им близо 40 години основен ремонт на участъка не е правен, а само се кърпят дупките.

Инж. Генка Маринова, от фирмата-изпълнител, обясни, че на обекта се работи по иновативна технология. В момента е изпълнена хомогенизация на съществуваща настилка т.е. омесване на стария асфалт с долните пластове. След което над тях се слага слой – с нов материал, 20-сантиметра дебел, и 3 пласта асфалт.

„Изчистили сме трасето от храсти, тепърва ще го профилираме и ще направим канавки. Предвидено е да има и банкет, обясни инж. Маринова. По думите й ремонтът ще приключи до 31 март.

„ Добрата инфраструктурата е важна за всяко едно населено място в областта, както за развитието на икономиката, така и за хората, които пътуват всеки ден. В момента на много места се извършва рехабилитация на пътната мрежа. Работи се вече на пътя за Лилково, скоро ще започнат и ремонтите дейности на пътя Асеновград- Садово и пътя Асеновград-Първомай, допълни областният управител.

Main Menu