Градушка удари в Пловдивско

29 Авг 2021 14:07

Градушка с ледени зърна с размера на орех удари снощи в пловдивското село Белозем.

"За първи път виждам подобно нещо, досега не бях свидетел на такава градушка и толкова дълго време. Коли със счупени прозорци, наводнение на главния път и закъсали коли и бусове, покривите, разбити керемиди, колекторите, посевите...", каза кметът на селото в община Раковски Виолета Петрова.

 

Заради изгорял кабел е прекъснато и електрозахранването на къща в селото, като хората в нея са останали без ток цяла нощ.

 

Подобно е било и положението в село Шишманци, както и в Раковски.

След снощната градушка в Ръжево Конаре в община Калояново е унищожена напълно и земеделската продукция в селото, съобщи кметът Димитър Гинов.

Вчера са изстреляни 82 ракети, но за около час, между 19 и 20 часа е имало забрана и така голяма клетка над Ръжево Конаре е останала необработена, уточниха от командния пункт на Изпълнителна агенция "Борба с градушките" в Голям Чардак. Въздушното пространство е трябвало да бъде свободно и затова са ни затворили нас, каза Георги Михайлов от регионалната дирекция.

На този етап не е ясно каква е била причината за налагането на временна забрана за изстрелване на противоградови ракети.

Main Menu