Печат на тази страница

Румен Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор

06 Сеп 2021 13:58

"Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор." Това заяви в Раковски президентът Румен Радев по повод изявленията на лидера на ГЕРБ, че живеем в диктатура и че държавният глава разединява нацията.

"Съединението прави силата! Преди 136 години едни велики българи разбираха това и се превърнаха в държавници. Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос. Затова сега се нуждаем от обединение. За да преодолеем политическата криза и да започнем да се борим с реалните предизвикателства на нашето време", написа Борисов във фейсбук профила си тази сутрин.

В Раковски президентът Радев коментира и бъдещия политически проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев, както и страховете на БСП, че те се опитват да откъснат цели партийни структури на Столетницата към себе си.

 

"Ако искат да бъдат полезни за обществото (Петков и Василев), те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество. Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Никоя партия няма силите да се справи сама. Добре ще е нашите политически партии най-сетне да осъзнаят това и макар от трети опит да потърсят диалога. Моето кредо е да постигаме надпартиен обществен консенсус. Служебното правителство доказа, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България", заяви Радев.

След това, без да е изрично попитан, държавният глава коментира и изявленията на различни представители на БСП, които през последните дни настояха той ясно да каже дали подкрепя Петков и Василев.

"Що се касае до тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда - не аз съм човекът, който ще ви предаде. За себе си гарантирам", каза държавният глава.

Президентът отново заяви, че ще разпусне 46-ото Народно събрание след като се актуализира държавният бюджет и се приемат "някои важни законопроекти", както и че през тази седмица ще разговаря с представители на ЦИК за възможностите за провеждане на избори 2 в 1.

Main Menu