Протест блокира кръговото на Кукленско шосе

04 Окт 2018 10:17
Протест на жители на село Белащица ще блокира кръговото на Кукленско шосе тази събота. Началото на шествието в събота е обявено за 12 часа, а краят му – в 14.30 часа. Протест на жители на село Белащица ще блокира кръговото на Кукленско шосе тази събота. Началото на шествието в събота е обявено за 12 часа, а краят му – в 14.30 часа.

 

Протест на жители на село Белащица ще блокира кръговото на Кукленско шосе тази събота. Началото на шествието в събота е обявено за 12 часа, а краят му – в 14.30 часа.

Организаторите са пуснали до Община Пловдив уведомление за провеждане на мирно шествие – протест на 6-ти октомври 2018 година, събота, по следния маршрут: от центъра на село Белащица по централния път през селата Белащица и Браниполе до кръговото кръстовище на улица „Кукленско шосе“ и Околовръстен път 86.

В уведомлението се посочва, че предмет на протеста е противопоставяне на внесено инвестиционно намерение за разширяване на площадката за добив на строителни материали на част от т.нар. „Калоянови възвишение“ от находище „Белащица“; противопоставяне на нова концесия и продължаване на сроковете на досегашните концесии в находище „Калоян“ с „катастрофални последствия за околната среда на цялата територия на землището на село Белащица и близките населени места, върху качеството на живот и здраве на сегашните и бъдещи поколения“; противопоставяне на предоставянето на разрешение за проучване на неметални полезни изкопаеми – индустриални минерали в площ „Сантала“, разположена в землищата на селата Белащица и Куклен и др.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu