Остава тежка обстановката в балканските села на територията на община „Родопи”

06 Фев 2020 11:01

 

 

Снежната покривка в балканските села е близо два метра. От вчера следобед машите се борят с преспите по общинските пътища. Най-тежко е положението към селата Бойково, Лилково и Ситово. Почистването на пътя е ангажимент на Агенция „Пътна инфраструктура”, но едва днес сутринта техника на АПИ беше пусната да пробива отсечката.

За да не бъде прекъсната връзката на хората там с останалия свят кметът на община „Родопи” Павел Михайлов разпореди техника на общината да започне разчистване на републиканския път. Той беше на място и лично се информира за ситуацията.
Непроходим е и главният път за село Скобелево. Разчистването на отсечката е ангажимент на двете общини – Перущица и „Родопи”, като от страната на Община „Родопи” пътят е отворен за движение. Там хората очакват пътя да бъде пробит, за да бъдат доставени хранителни продукти към селото.

Без ток от вчера са селата Бойково, Дедово и Ситово. Мокрият сняг и вятърът създават проблеми, но от ЕВН информираха, че в момента,в който пътят бъде проходим, ще изпратят екипи, за да отстранят авариите.

От кризисния щаб в община „Родопи” заявиха, че поддържат непрекъснат контакт с кметовете и кметските наместници и имат готовност да реагират при промяна на обстановката.

 

 

LGarden

Main Menu