Печат на тази страница

Ромски лидери ще помагат за спазване на мерките в родопското село Брестовица

28 Апр 2020 18:57

 

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и неговият заместник и председател на Кризисния щаб Владимир Маринов се срещнаха с представите на ромската общност в село Брестовица. Двамата ръководители на общината призоваха хората да подпомогнат действията на администрацията в борбата за ограничаване на заразата от коронавирус.
По рано днес стана ясно, че в ромската махала в село Брестовица има потвърдени четири случая на COVID -19.
“Много е важно да стигнете до всеки, за да разберат хората какви са мерките, които се налагат, за да спрем разпространението на заразата. В този момент най-важно е да останете по домовете си и да не излизате. Задължително е носенето на предпазни маски и използването на дезинфектанти”, каза кметът Павел Михайлов. Той помоли ромските лидери да наблегнат на това, че в тази ситуация груповите и масови събирания са напълно забранени.
Община „Родопи” е взела всички противоепидемични мерки за ограничаване на заразата.
„Още днес започна масова дезинфекция на улиците в ромската махала. Осигурени са около 300 литра дезинфектант”, обясни заместник-кметът Владимир Маринов, който е и председател на Общинския кризисен щаб. Маринов каза, че ако се наложи, ще се включат и доброволци от селото, които да доставят лекарства и продукти от първа необходимост на хората в махалата.
Пред двамата ръководители на община „Родопи” ромските лидери декларираха готовността си действията им да бъдат синхронизирани с усилията на администрацията за ограничаване разпространението на коронавируса в село Брестовица и обещаха отговорно поведение от тяхна страна.
Заради наличието на манган над допустимите норми в питейната вода на село Брестовица на входа на ромската махала ще бъде доставена и водоноска, която всеки ден ще се дизенфекцира.

Main Menu