Летище Пловдив търси начини за увеличаване на карго полетите

05 Фев 2021 09:04

Изпълнителният директор на летище Пловдив Спас Шуманов започва серия от срещи с фирми и оператори с цел увеличаване на карго полетите. Аеропортът вече бележи неколкократен ръст в превозените товари, на фона на спрените заради пандемията пътнически полети.

В първата среща, чийто домакин бе Спас Шуманов, се включиха инж. Пламен Панчев - председател на „Клъстер Тракия икономическа зона“, Синан Емин - член на борда на директорите на „Техно Акташ“ АД, Пламена Георгиева от отдел „Логистика“ на фирма „Одело България“, Мирослав Арабаджиев и Теодор Арабаджиев – представители на авиационния брокер AIR STAR.

„Ангажираме се да предоставим гъвкави и добри условия, които да бъдат рентабилни за дейностите на компаниите“, подчерта още в началото на разговора Спас Шуманов. Директорът отбеляза един от големите плюсове на летището – възможност за 24-часово извършване на товарни полети и наземно обслужване, а не само в дневните часове, както е при други въздушни гари. Той посочи и възможност за обособяване на редовна карго линия, което ще поевтини превоза и ще позволи по-дългосрочна предвидимост и планировка на логистичните екипи на фирмите.

Main Menu