Жители на село Крумово сигнализират за лоша канализация и незаконни сметища

05 Фев 2021 14:32

Жители на село Крумово в Община Родопи се оплакаха за пореден път от проблемната канализация, която беше изградена преди години. Шест години след края на проекта улиците в селото пропадат, а тръбите се запушват с годините.

В сигнал до медиите те пишат:

”Преди шест години, медиите огласиха корупционна схема, чрез която бяха източени парите предназначени за изграждането на канализация в селото.

През изминалите 6 години, нищо не беше направено за да се реши този проблем. Улиците продължават да пропадат.

Експерти казват, че муфите, които свързват тръбите на канализацията са изметнати. Канализацията е запушена на места и не може да се оттича извън селото. Освен това, отпадните води се оттичат на 30 метра в близост до селото в канал, който минава покрай Пловдив. Все още няма изградена пречиствателна станция.

Каналът не е обезопасен, а край него играят малки деца.

Това е един от проблемите, който заплашва живота и здравето на жителите на село Крумово. Жителите на селото очакват всеки момент да плъзнат плъхове, болести и зарази.”

 

Освен този проблем, който не се решава от общинската администрация, хората от селото алармират и за друг екологичен проблем свързан с изхвърляне на отпадъци в землището на Крумово. Сметището на селото е затворено от години, но продължават да се изхвърлят отпадъци. Според тях: “Управата не прави нищо за да реши този проблем. Нещо повече, изхвърлянето на отпадъци на сметището става със съгласието и указания от кметството на село Крумово. Сметището се намира на 5 километра от район Тракия. При по силен вятър или запалени боклуци, димът и мръсотията се разнася към квартал Тракия.”

Има десетки образували се сметища в около селото. Край Тракийска могила на километър от Крумово също е превърната в сметище. До нея се стига по черен път, които е заринат с отпадъци. Жителите на Крумово са сигнализирали част от държавните органи, но за сега няма никаква реакция от тях.

Main Menu