Печат на тази страница

Отпуснаха 1,4 милиона лева за моста в село Първенец

09 Юли 2021 08:23
Отпуснаха 1,4 милиона лева за моста в село Първенец Архив

 

Близо един милион и 400 хиляди лева за изграждане на нов мост над река Върлешница в село Първенец отпусна служебният кабинет. Новината съобщи кметът на община „Родопи” Павел Михайлов по време на отчетно събрание с жителите на селото. То се проведе в присъствието на кмета на населеното място Ренета Плевнелиева.
„Добрата новина дойде буквално преди дни. Трансферът е одобрен с постановление на Министерски съвет. Съоръжението е основна пътна връзка за жителите на селото с останалите населени места в общината. Експлоатационният срок на временно поаставния поставения понтонен мост изтече в края на минала година и от тогава е забранено преминаването на автобуси и камиони през него”, обясни кметът Павел Михайлов. Той припомни, че конструкцията е изградена през 2014-а година, след като предишният мост рухна при наводнение.
Хората приеха новината с аплодисменти и похвалиха ръководството на общината за свършената работа само за година и половина.
Кметът припомни, че от началото на тази година родителите на деца, които посещават детските градини са освободени от такси, но в същото време качеството на услугата е гарантирано , като дневният оклад  е повишен от 2,50 на 3.10 лв. и това е за сметка на общинския бюджет.
В Първенец само за една година е извършен основен ремонт на шест улици, актуализиран и изпълнен е проектът за канализация на квартал „Терасите”, а децата, които учат в местното училище се радват на ново футболно игрище. Разширен е гробищният парк, изградено е видеонаблюдение на входно-изходните артерии, а в центъра на селото има достъп до безплатна WI-FI мрежа.
„ Промяната на Първенец е видима и тя ще продължи”, коментира кметът Михайлов. Освен строителството на моста, важни проекти за селото през тази година са възстановяване на църквата „Св. Св. Констанин и Елена”, подмяна на уличното осветление, което ще струва около 120 хиляди лева, проектиране и обновяване на парка около читалището и парк „Чинара”.

Свързани статии (по етикет)