Печат на тази страница

БСП напуска коалицията, ако МС изнесе оръжие за Украйна

29 Апр 2022 19:14

БСП ще напусне коалицията, ако Министерският съвет реши да се изнася оръжие и боеприпаси за Украйна. Това заяви в Първенец министърът на икономиката и индустрията и вицепремиер Корнелия Нинова, цитирана от БНТ.

Тя настоя да се изчака, за да се види какво ще се гласува.

"Има всякакви спекулации в момента, че реално се изнася, отново потвърждавам - един патрон не е изнесен за Украйна. Изнасяме оръжие за 50 до 60 държави, но всички са с краен потребител тези държави", категорична бе Нинова.

В Първенец тя посети зеленчуковата борса, където отбеляза, че българското производство е изключително важно, особено с увеличаването на цените.

По нейни думи в следващите години може би ще има проблем с продоволствието и хранителните вериги и затова трябва да се заложи политика.

Предлагаме в актуализацията на бюджета да се включат допълнителни 100 милиона, посочи Нинова.

Тя обясни, че хората се оплакват от високата за цена на тока, като мярката на правителството е да продължи подкрепата за 300 лева на мегаватчас.

Нинова заяви и че би предложила държавна помощ под формата на торове. Голямата цел по нейни думи е да подпомогнем родното производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо.

Main Menu