Още един пловдивски отбор ще играе на турнира в Панагюрище заедно с Милан и Ювентус

01 Дек 2018 12:41

На 4 и 5 декември в зала "Арена Асарел", Панагюрище ще се проведе първото издание на Международния детски футболен турнир „Проф. д-р Л. Цоцорков“ за футболни клубове на деца от набор 2008. В него ще участват детско-юношеските школи на ФК Милан, ФК Ювентус и редица български клубове.

Футболни ветерани от Италия и България ще бъдат на турнира, за да подкрепят децата-футболисти и за да се изправят едни срещу други в приятелски „Мач на звездите“. Поради силния интерес към Международния детски футболен турнир „Проф. д-р Л. Цоцорков“, ФК Оборище (Панагюрище) и ФК Кронос (Пловдив) също се присъединяват, като по този начин детските футболни отбори, които ще участват в турнира, стават общо 10. Те ще се изправят заедно с други български клубове срещу школите на Милан и Ювентус.

Повече от 150 състезатели и над 500 гости се очаква да има на мястото на събитието. В рамките на турнира ще гостуват италианските футболни легенди Салваторе Скилачи, Франко Барези, Стефано Еранио, Стефано Такони, Морено Торичели и Диего Фикара. Те ще се изправят в приятелски „Мач на звездите“ срещу изявените бивши български футболисти Георги Иванов – Гонзо, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Йордан Господинов, Асен Караславов, Бончо Генчев, Емил Костадинов, Дончо Донев, Георги Славчев.

Приятелският мач ще ознаменува финала и награждаваното на Международния детски футболен турнир, като целта му е да се превърне в традиционен, за да амбицира все повече деца в професионалния и масовия спорт. Турнирът ще покаже, че в една неголяма българска община, каквато е Панагюрище, могат да се реализират проекти на световно ниво.

Той ще представи на италианските гости възможностите на спортната зала "Арена Асарел" за събития от същия ранг. Стадионът в Панагюрище, плувният комплекс в хотел Каменград и Парк Хотел Асарел могат да привлекат много професионални отбори, които да осъществяват подготовките си за състезания в страната ни. През първия ден от турнира ще се играят мачове в групите от 2 полувремена по 20 минути.

Входът за първия ден е безплатен, а за втория , когато ще се играят полуфиналите, финалите и „Мача на звездите“, билети се продават на символична стойност от 5 лв., 10 лв. - семеен билет за двама възрастни и 2 деца. Билети за Международния детски футболен турнир се продават в Ивентим за 5 декември 2018 г., а за първия ден каним всички желаещи да го посетят и подкрепят българските участници.

Жителите на Панагюрище могат да закупят своите билети на Хотелска Рецепция Каменград Хотел & СПА. Заповядайте на 4 декември 2018 г. от 9.00 до 18.00 ч. и на 5 декември от 9.00 до 20.30 ч. на ул. „Кръстю Гешанов“ в Панагюрище, зала "Арена Асарел" на 1-ия Международен детски футболен турнир „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“! Програмата на събитието е изключително интересна!

Main Menu