Ботев с победа и равенство срещу Лудогорец в U17 и U15

03 Дек 2018 11:59

Юношите на Ботев Пловдив записаха победа и равенство срещу Лудогорец в мачове от последния есенен кръг в U17 и U15. И двете срещи се играха на изкуствения терен на "Гнездо на орли" в Разград.

При U17 "канарчетата" взеха минимален успех с 1:0. Двата тима изиграха равностоен сблъсък, а единственото попадение падна в 63-ата минута, когато Георги Господинов центрира от корнер, получи се кратко разбъркване и Атанас Чернев с плътен удар прати топката в мрежата.

До края на двубоя "зелените" на няколко пъти бяха близо до изравняването, но пропуснаха няколко добри възможности. С днешната победа "жълто-черните" запазиха лидерската си позиция и ще зимуват на върха в Елитната юношеска група до 17 години след 13 победи и 2 равенства, като пловдивчани имат аванс от две точки пред Септември и три пред Левски.

При U15 двата отбора не се победиха и завършиха наравно 2:2. Момчетата на Георги Онов надиграха своя съперник, но пропиляха куп отлични положения пред вратата на разградчани.

Домакините откриха резултата в самото начало на срещата, като запазиха аванса си до почивката. Ботевистите стартираха ударно втората част и след по-малко от 10 минути игра вече водеха в резултата след два гола на Никола Илиев. В 60-ата минута "зелените" стигнаха до равенството след голямо меле пред вратата на Ботев и удар от близка дистанция.

 

Main Menu