Родители биха деца на футболен мач

04 Дек 2018 14:27

 

Голям скандал се разрази на мача от Елитната юношеска група до 19 години между Нефтохимик и Пирин (Благоевград), игран в Българово и завършил 3:3. Двубоят е приключил с масово меле, след като родители и фенове на бургаския клуб нахлуват на терена и удрят юноши на гостуващия отбор.

"След края на двубоя, завършил 3:3, с гол на домакините дълбоко в добавеното време, както и тенденциозно съдийство от бургаския рефер Валентин Железов спрямо Пирин, веднага след последния съдийски сигнал, състезателите на "орлетата" са нападнати от привърженици на Нефтохимик, както и от хора от техния щаб. Вследствие нападението, няколко състезатели на Пирин са пострадали и имат различни наранявания. Момчетата са добре, без опасност за живота, но с външни последствия", разказаха от благоевградския клуб.

Юношата на Пирин Асен Крушовски е в най-тежко състояние след екшъна. Талантът е с комоцио и тежка аркада на едното око след пердаха, който е отнесъл от родители и футболисти на Нефтохимик.

Крушовски си е извадил и медицинско от съдебна медицина. Доста поражения има и по други играчи на Пирин, но те не са толкова тежки.

В петък БФС привиква ръководители, футболисти и длъжностни лица. Много е важно какво е написал в доклада си и делегата от Варна. Както и реферът от Бургас - Валентин Железов.

Полицаите, които са пристигнали минути след екшъна, са разпитали юношите на Пирин. Общо пет патрулки са се явили на стадиона в Българово.

С казуса вече е запознат и кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който предстои да проведе разговор с колегата си Димитър Николов, тъй като и двата клуба са общински.

Main Menu